sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vaarallisia ongelmia

Päätä on hakattu moneen otteeseen seinään. Rea alkoi noin 4-5 kk ikäisenä jahtaamaan/vaanimaan takaa tulevia autoja. Siihen ei saanu mitään kontaktia, murinalla vaan yritti lähteä perään.
Eikä se myöskään kestäny nopeasti ohi vilahtavia koiria. Pentukurssilla se flippasi täysin, kun muut koirakot suorittivat luoksetuloja. Lasittunut katse koiriin, eikä minkäänlaista kontaktia...
Kerran katkaissut oman nahka hihnan, lähtiessään yhden agilitaavan wipukan perään..
Eli, Realle ei enään ikinä lukon ja käsisilmukan kohdalla letitettyä nahkahihnaa! :D
Kaiken kukkuraksi Rean uhma, murkku-ikä ja varsinki juoksut sekotti sen pään aivan totaalisesti!
Rean tilanne jahtaamisen suhteen tänäpäivänä:
Lopettanut autojen vaanimisen. Täällä koto Torniossa on 2 tien pätkää, missä tekisi mieli jahdata autoja, mutta jättää silti jahtaamatta.
Kun kuulee takaapäin tulevan auton, näillä kahdella pätkällä, tulee hakemaan kontaktia. Auton ollessa kohdalla, saattaa muutama askeleen verran kiidyttää, hihna ei kuitenkaan kiristy. Jonka jälkeen palaa ottamaan kontaktia.
Se on niin pienessä ajassa kehittynyt aivan hurjasti, ei ole enään korvaton. Tavoitteena vielä on, että se ei näilläkään pätkillä enään välittäisi ollenkaan autoista.Rea katselemassa agi-kisoja.
Sitten nämä toiset koirat. Paljon on treeniä takana, ja nyt viikonloppuna suunnattiin Rean kanssa katsomaan Torkk:in agility kisoja, ja samalla pietin Realle pienen pisto kokeen. 
Se tarjosi perusasentoa, ihan huikeaa seuraamista, ja yritti se kovasti miellyttää mua nopeilla maahanmenoillaankin.
Se istui nätisti kentänlaidalla, ja aina koiran vilahtaessa ohi, se otti kontaktin ihan itse.
Paitsi kerran... Rea bongasi yhden chihun joka leikki omistajansa kanssa meidän vieressä... Sekin tilanne loppui nopeaan, Rea jätti ihanan chihun rauhaan ja tulikin minun kanssani leikkimään.
Vilnan keinu on talven aikana treenattu kuntoon, ei enään himmailua, epäröintiä, kieltoja, Nyt sillä on keinu imu!

Rea on pari kertaa käynyt paukuttelemassa keinua. Yrittää aina etutassuilla saada sen sieltä korkealta alas, sen mielestä se on ihan superhauskaa paukutella!


Rea 11kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti