lauantai 18. tammikuuta 2014

Ihana kamala nouto!

Meillä on ollut nouto-kapula "ongelma". Sinällään hyvin pieni ongelma, minkä kanssa ollaan tehty hurjasti töitä.

Vilna nimittäin kovasti pureskeli kapulaa suussa, ei ollut varma ote ja seurauksena kapula tipahteli suusta. Tiedä sitten tuliko sille paineita, kovasti halusi sen äkkiä saada minulle luovutettuaa.
Joten tässä on tovi harjoiteltu kapulan oikein pitoa suussa. Pilkkonut sen itse kapulan pitämisen suussa niin pieniin osiin, kuin vain mielikuvitukseni osasi. Ja ilmeisesti minä, Hanna, olen osannut tehdä jotain oikein, sillä tuloksia on tullut näin:

Löysä ote jämeräksi taistelulla!

Me kerta kaikkiaan alettiin taistelemaan kapulasta! Vetoleikkejä, niin että Vilna pisti kunnon ärinä shown pystöön. Naksuttelin naksuttimella, aina kun taisteli kapulasta ja oli hyvä jämerä ote. Tätä harjoitusta tehtiin kauan ja pikkuhiljaa lyhensin "taistelu-aikaa, ja vahvistin nimenomaan sitä oikeaa otetta.

Tämän jälkeen aloin vain pitämään kapulaa täysin paikoillaan käsissäni ja Vilna yritti sitä tulla kädestäni repimään. En päästänyt irti kapulasta tässäkään vaiheessa, vaan jälleen vahvistin sitä hyvää otetta kapulaan ja aloin käyttämään "irti" käskyä.

Taistelu-leikkien jälkeen Vilnan sai jatkaa harjoituksia istualtaan, tarjosin sille kapulaa, se otti todella jämerästi kiinni. VAHVISTIN OTETTA! Pidensin kapulan pito aikaa suussa sitä mukaan kun tiesin, että se varmasti ei paineistu kapulan pitämisestä.
Tästä sitten pikkuhiljaa lisättiin liikettä ja kuinka kapulan kanssa laitetaan istumaan.

Mutta aina kun vaikeutin tehtävää, niin varmistin aina että se ote on ja pysyy, vaikka tehtävä hiukan muuttuu, koska sitähän lähdimme korjaamaan. :)

Vilna osaa tällä hetkellä hakea kapulan ja tulla eteeni istumaan ilman että alkaa armoton pään viskely ja kapulan pureskelu, treenit pidetään lyhyinä ja lopetetaan onnistumisiin ja lemppari lelun kanssa leikkimiseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti