torstai 27. helmikuuta 2014

Amatööri trimmausta

Viime viikko vietettiinkin leppoisissa tunnelmissa näin arjen keskellä. Lähdetiin Tervolaan mökille, missä niin ihmiset kuin koiratkin pääsi loma-fiilikseen.
Käytiin myös katsomassa valjakko-hiihdon sm kisoja. Näytti niin vakavalta lajilta näin katsojan silmistä.
Koirat olivat kuin lentoon lähdössä, kun odottivat omaa startti vuoroaan jonossa.
Kun lupa tuli lähteä, niin nehän sitten kirjaimellisesti lähti!


Cane Corso Elvis

Päätin myös kehittää taitojani korvien trimmaamisessa, eli tartuin ohennus-saksiin ja Vilnan ilme oli että "kysyppä joku toooine!" Ei vaan, häntä heiluen lähti mukaan minun tempauksiini.
Sen kummemmin en ole sheltin trimmaukseen perehtynyt, mitä nyt muutamassa blogissa on aiheesta tullut jotain esille.
Sen kummemmin en ala selittämään tätä trimmauksen kulkua, sillä se oli hyvin mielenkiintoinen. Vilna halusi röhnöttää selällään ja ottaa lugnisti. Yleensäkin harjauksen ja kynsienleikkuun yhteydessä neiti nukahtaa ja sitä saa väännellä ja käännellä kuinka huvittaa.
Tässä tulos:

 

Vielä on pieniä hapsuja, joita en huomannut ennen kuin kameran otti esiin.
Mitä mieltä olette näin ensikertalaisen tuloksista?
Näyttääkö yhtään siltä miltä sen "pitäisi"?




sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Perseilyä ja hyvän mielen treenejä!

 
Jottei elämä Vilnan kanssa kävisi liian helpoksi, hänkin on päättänyt alkaa elämänsä ensimmäistä kertaa perseilemään.
Luulen, että minulla on jäänyt koputtamatta puuta,  kun olen mennyt kehumaan Vilnaa kuinka se ei koskaan ole tuhonnut tai purrut, mörköillyt tai muutenkaan perseillyt mitenkään.
Hän on päättänyt alkaa varastamaan ruokaa yhtäkkiä. Onko tämä 1v7kk neidin maaginen ikä ja hän on nytten päättänyt sitten laittaa elämänsä ränttäliksi.
Joo-o, olen yllättänyt neidin keittiön pöydältä syömässä kummi-lapsen karjalanpaistit parempiin suihin.
Itse erehdyin käymään vessassa kesken iltapalan, jonka jälkeen oli oltermannit leivän päältä kadonnut. Käy muutenki nuuskuttelemassa pöydät jos silmä vähäänkään välttää.
Joten nyt on kova kovaa vastaan laitettu, keittiöön tulee portti, eikä sinne ole enään muutenkaan asiaa.. Kunnes keksin jonkinlaisen  sotasuunnitelman!
 
Ryökäle varas!

Perjantaina käytiin treenailemassa ensimmäisissä rally-toko treeneissä.
Itseä jännitti suuresti hypätä mukaan, kun ei yhtään minkäänlaista kokemusta ole.
Kerattiin sitä, mitä muut olivat tehneet viime kerroilla, ja kaikki sujui meiltäkin kuin heinänteko!
Koira kyllä osasi, itselläni on todella vaikeaa hihna kädessä treenaaminen, mutta eiköhän se sieltä ala sujumaan.

Lopussa päästiin myös tempaseen heti alokas luokan rataa ja voi hitsi että oli niiiiiin iloinen meininki.
Oli semmoinen fiilis että Vilna olisi hymyillyt koko radan ajan. Pari kertaa tuli itsellä ongelmia lukea niitä kylttejä ja sen oikean suorituspaikan löytäminen.
Ihan ymmärrettävää, näin ensikertalaisena.

Vilna sai kehuja innokkuudesta ja minä taasen kauniista ohjaamisesta. Tuntui kyllä niin luontevalta ja rauhalliselta koko radan ajan, Vilnalla pysyi motivaatio alusta loppuun, ei ottanut häiriötä mistään, ei jumittanut, vaan keskittyi 110 lasissa!

Tänään meillä oli taas vuorostaan agi-treenit.
Tehtiin pieniä valssi ja persjättö harjoituksia. Koira taas aivan huippu, minullakin alkaa taas muistumaan mieleen nämä ohjaukset ilman että tulee blackout kesken juoksemisen että mitä piti tehdä?!

Tehtiin myös putkella vähän takaa leikkauksia ja ei mitään ongelmaa. Lähti kun nato-ohjus putkeen eikä jäänyt empimään vaikka jouduin vähän omaa vauhtia hidastamaankin.
Tähänkin varmaan auttoi se, että muistin tarpeeksi ajoissa kertoa koiralle että minne mennään.

Lisäksi harjoiteltiin eteen käskyä kolmella hypyllä. Kahdelle lähti oikein hyvin, viimeiselle esteelle jäi hitusen himmaileen, että missä kohtaa olen tulossa.
Pari kertaa sain läpijuosta täysiä 3 hypyn suoran mukana, jonka jälkeen se alkoi reippaasti jätättämään minua taaksensa..



sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Rally-toko ja assistentin hakua!

 
Nopeat syö hitaat, vai miten se meni. Ilmoitin meidät rally-toko ryhmään hetken mielijohteesta.
Aina on mukava päästä kokeilemaan uusia juttuja, ja nyt tuli sopivaan saumaan hyvä tilaisuus.
 Odotan ehkä Super innolla treenejä. Arvelisin, että tämä laji vois tuoda vähän draivia meille tokoon, ja muutenkin voisi olla kivaa tekemistä tälle meidän toiminta-Timpalle kun on vähän vauhdikkaampi laji.
Itse alan perehtymään rally-toko sääntöihin ja katselen videoilta minkälaista menoa se on ja minkälaisia liikkeitä lajista löytyy.

 

Välillä tuntuu että tarvitsisin henkilökohtaisen assistentin valokuvaamaan meidän treenejä. Eihän näitä "tavallisia" tallaajia edes kannata yrittää saada mukaan koira-hallille kuvaamaan. :D
Tämä ajatushan lähti liikkeelle siitä, että huomasin että en omista yhtäkään agi-treeni videota. Saatikka muitakaan videoita.

Toinen, varsin yksinkertainen tehtävä, (niinhän sitä voisi luulla) joka tuottaa niin paljon pään vaivaa ilman sitä omaa assistenttia:
Koiran valokuvaaminen, varsinkin rakenne kuvat. Kyllä, onhan minulla avopuolison, jonka olen pari kertaa pyytänyt (pakottanut) ottamaan Vilnasta mahtavia rakenne-kuvia.
Eihän niissä sen kuvissa sinällään mitään vikaa ole, paitsi että niistä puuttuu yleensä jalat tai pää.
Parempi sekin kun ei mitään. :D

Joten toivokaamme siis, että saan pian laitettua treeni-videoita tännekkin!

Vilna ja kaverin Iisa bc.